Over het product: zure room (rauwmelks), BERTA-kwaliteit, van grasgevoerde runderen. Zure room is vettige melk (ca 15%) waar een melkzuurcultuur aan toe wordt gevoegd, dezelfde als bij karnemelk wordt gebruikt. Hierdoor verzuurt het tot een stevige room met een frisse en volle smaak, die je kunt gebruiken als kookroom in gerechten. Er zijn ook mensen die dit zonde vinden om dit rauwmelkse product te verwarmen en die eten het als een luxe yoghurt. Je kunt van zure room ook boter karnen of draaien. Is de room nog een beetje dun? Laat hem dan een nachtje op kamertemperatuur staan, zodat de room nog even kan fermenteren.
Er zijn maximaal 6 flessen van 1 liter beschikbaar. De prijs is inclusief 1 euro statiegeld voor de glazen fles.
Ingrediënten: aangezuurde room van rauwe koemelk.
Over de leverancier: De Beekhoeve is een zuivelboerderij van Koos en Monique van der Laan uit Kamerik. Van de rauwe melk van de grasgevoerde runderen (blaarkoppen en bonters) maken ze zelf allerlei heerlijke zuivelproducten, waaronder verschillende kazen met natuurlijke (eetbare) korst. Daarnaast hebben ze ook rundvlees, eieren en walnoten. Koos en Monique zijn erg bewust van de het belang van een goede bodem en doen dan ook met allerlei projecten mee om de bodem te regeneren en gezond te houden. Op de Beekhoeve zien ze natuur, dierenwelzijn, gezondheid en spiritualiteit als onlosmakelijk met elkaar verbonden. Doordat hun producten handwerk zijn en de koeien met de seizoenen meeleven, kunnen de producten verschillen.